Президентът Румен Радев удостои днес в Гербовата зала на „Дондуков

...
Президентът Румен Радев удостои днес в Гербовата зала на „Дондуков
Коментари Харесай

Президентът връчи държавни отличия на изтъкнати дейци на изкуството и културата

Президентът Румен Радев удостои през днешния ден в Гербовата зала на „ Дондуков " 2 с държавни оценки дейци на културата и изкуството. С медал „ Стара планина " първа степен бяха наградени театралните и кино артисти Васил Михайлов и Ириней Константинов за заслуги в региона на културата и изкуството. С медал „ Св. Св. Кирил и Методий " първа степен беше почетен художникът Христо Панев.

На церемонията артистът и сценичен режисьор Андрей Аврамов и ръководителят на гражданско съдружие " Епископ Йосип Щросмайер " Трифон Павлов бяха наградени с ордени „ Св. Св. Кирил и Методий " втора степен. Румен Радев връчи медал „ Св. св. Кирил и Методий " огърлие на клавирния възпитател, учител и дълготраен шеф на Националното музикално учебно заведение „ Любомир Пипков " Милка Митева.

„ За мен е чест да връча висши държавни оценки на креативен дейци и общественици с неоспорим престиж, чиито имена се трансфораха в знак на цяла ера от културното развиване на страната ", съобщи президентът в словото си на церемонията.
Президентът акцентира, че оценките отразяват признателността, респекта и обичта на цялото ни общество към личностите, които са вложили голяма креативна сила, съграждаща мощ и персонално достойнство в облика на модерна България. „ Примерът на културната ви задача е респектиращ и въодушевяващ освен у нас, само че и оттатък рамките на страната. Вашите достижения са мотив за персонално задоволство, само че също по този начин са публичен капитал с висока стойност ", обърна се Румен Радев към наградените и гостите на церемонията.
Ириней Константинов благодари от името на удостоените с висши държавни оценки. „ Нашата работа е обвързвана с публиката, която от самото начало ни е вдъхновявала, подлагала на критика и ни е гледала със спотаен мирис. От нея сме черпили ентусиазъм, тя е била и наш съдник, само че времето ще отсъди какъв брой дълго ще останем в нейната памет ", съобщи Ириней Константинов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР