Президентът Румен Радев твърди, че лобистите са победили при избора

...
Президентът Румен Радев твърди, че лобистите са победили при избора
Коментари Харесай

Депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров: Документи сочат, че президентът е лобирал за изстребителите "Грипен"!

Президентът Румен Радев твърди, че лобистите са победили при избора на нов боен аероплан за армията, само че истината е радикално друга. Това разгласи депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров. Той сподели два скандални документа. От тях излиза наяве, че Румен Радев, в качеството си на началник на Военно въздушните сили интензивно е лобирал за избора на самолетите „ Грипен “. Първият документ е от 2014 година

От кабинета на премиера Орешарски изпращат до тогавашния началник на Военновъздушни сили Румен Радев писмо, в което изясняват, че на 17 юни следва среща на министър-председателя с един от изпълнителните шефове на концерна „ СааБ “, който създава „ Грипен “. Орешарски желае от Радев да му приготви опорни точки и да участва на тази среща, която цели дълготрайно съдействие. Малко по-късно Радев изпраща отговор до премиера със информация за „ Грипен “, опорни точки и за какво да се закупят тези самолети от България. Тоест от тези документи излиза наяве, че сегашният президент е бил деен участник в среща единствено с единия вероятен участник в договарянията за покупка на военни самолети. Той е подготвил на премиера опорните точки, които да стимулират избран избор, зад който очевидно стоят лобистки ползи, уточни Тодоров. Той добави, че в изпратените от Радев документи участва и констатацията, че „ Грипен “ „ дават отговор на минималните условия на българските Военновъздушни сили “.
Защо тогава тъкмо служебното държавно управление, назначено от Радев финишира като победител в състезанието самолетите на шведите, пита Тодоров.

Ако хората знаят какво е правил тогава Радев, ще им се изправи косата, а нас ни упреква в този момент в лобизъм. Аз не упреквам в нищо президента, той е чист като сълза, подмятна иронично националният представител. Той увери, че специфичната парламентарна комисия ще изготви доглада и ще разсекрети значими документи. От тях ще стане ясно, кой е лобистът. По тази тематика президентът Радев приказва като нискоразряден политик, добави още Тодоров.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР