Президентът Румен Радев трябва да даде указа за освобождаването на

...
Президентът Румен Радев трябва да даде указа за освобождаването на
Коментари Харесай

Петков: Радев да махне Гешев до края на седмицата

Президентът Румен Радев би трябвало да даде указа за освобождението на Иван Гешев от поста основен прокурор до края на седмицата, в случай че не се пробва да излезе от действителните си пълномощия. Това съобщи съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков по Нова тази суртрин откакто нощес след 10-часово съвещание Висшият правосъден съвет освободи предварително основния прокурор с 14 против 4 гласа.

Петков добави, че от Политическа партия се надяват въобще да няма идващ основен прокурор.

Когато преди година и половина заложихме Механизъм за следствие на основния прокурор, хората не му обърнаха доста внимание. Тази начална промяна беше засята тогава и тя стартира да провокира разнообразни динамичности – минахме през Венецианската комисия, Европейска комисия сподели, че това е доста значимо, стана изискване да си получим парите по ПВУ. Това сътвори спор в цялата система, тъй като основният прокурор не искаше тази промяна да се случи. Той мислеше, че това ще е против него, тъй като най-вероятно има защо да се тормози. Ние вкарахме доста по-рано промяната, която даде резултат през днешния ден, изясни Петков.

Според Петков вчерашното гласоподаване във Висш съдебен съвет е добра стъпка. Този човек не е за тази позиция. Но би трябвало да продължим, сподели Петков.

Относно поисканите от Гешев депутатски имунитети в това число на Кирил Петков, съпредседателят на Политическа партия сподели, че от ПП-ДБ тази седмица оферират в Народното събрание да се направи комисия.

Тя да не заседава дълго, само че да покаже какво се е случило, да вземем за пример в моя случай, прокуратурата е разкрила производството 2 години откакто го е затворила. Какво се е случило през 2 години, с цел да го възобновят? Ще упорствам съвещанията да са открити и нито ние, нито ГЕРБ ще оглавяваме тази комисия, с цел да няма никакви хрумвания, че се употребява за „ чадър ”, сподели Петков.

Отваря се комисията, изнасяме всички документи, с цел да се види прокурорите дали не са употребявали тези документи за „ политическа бухалка ”. Когато това се случи, аз ще си дам имунитета преди решението на комисия, с цел да покажа, че тази комисия не се употребява за „ чадър ”, сподели Петков.

Това държавно управление ще остане единствено до тогава, до момента в който виждаме, че се движи в вярната посока. Надявам се, дружно с поддръжката от ГЕРБ, да продължим с действителни промени, сподели още Петков.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР