Президентът Румен Радев свиква допълнителни консултации за излъчване на председател

...
Президентът Румен Радев свиква допълнителни консултации за излъчване на председател
Коментари Харесай

Президентът свиква нови консултации с партиите за шеф на ЦИК

Президентът Румен Радев привиква спомагателни съвещания за лъчение на ръководител на Централната изборна комисия (ЦИК) след отдръпването на единствената номинация за поста от страна на ГЕРБ-СДС.

Консултациите за лъчение на ръководител на ЦИК с парламентарно показаните партии и обединения ще се състоят от 8 часа на 7 май на " Дондуков " 2, оповестиха от президентството. Там ще се организира и чуването на претендентите за членове и управление на изборната комисия, което ще стартира час по-късно.

По-рано през днешния ден министър председателят в оставка и водач на ГЕРБ Бойко Борисов разгласи, че партията отдръпва кандидатурата на юриста Красимир Ципов за ръководител на новата Централна изборна комисия. Това е било решено на съвещание на изпълнителната комисия на ГЕРБ.

Според Борисов през вчерашния ден, по време на консултациите при президента, станало ясно, че останалите партии са се сговорили да не оферират ръководител и секретар за новата комисия, което той дефинира като " капан " за претендента на ГЕРБ.

Самият Красимир Ципов разяснява, че по този начин партиите са пробвали да избягат от отговорност. " Ние само предложихме кандидатура за ръководител на ЦИК, тъй като се отнасяме отговорно по какъв начин да протече изборният развой ", сподели той на изключителния брифинг тази заран.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР