Президентът Румен Радев свиква днес заседание на Консултативния съвет за

...
Президентът Румен Радев свиква днес заседание на Консултативния съвет за
Коментари Харесай

КНСН ще обсъди финансовите мерки срещу COVID–19 и миграционния натиск

Президентът Румен Радев привиква през днешния ден съвещание на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС). То ще се организира от 14:00 часа на " Дондуков "  2, оповестиха от прессекретариата на президента. 

Официално оповестени като тематики на съвещанието са " Необходими финансови ограничения за превъзмогване на евентуална здравна и социално-икономическа рецесия от пандемията от COVID–19. Мерки за противопоставяне на засиления миграционен напън през границата на Република България с Република Турция ".  

За последно КНСН е заседавал през януари, 2020 година

Консултативният съвет за национална сигурност се оглавява от президента на Република България. Членове на съвета са ръководителят на Народното събрание, министър-председателят, министърът на защитата, министърът на вътрешните работи, министърът на външните работи, министърът на финансите, ръководителят на Държавна организация " Национална сигурност ", началникът на защитата, председателят на Държавна организация " Разузнаване ", секретарят на Съвета по сигурността; по един представител от всяка парламентарна група. 

Според закона Консултативният съвет за национална сигурност разисква въпроси, свързани с външната и вътрешната политика на страната по отношение на националната сигурност, гарантирането на гражданския мир, публичния ред, правата и ползите на българските жители, действията по секване или попречване на зародила заплаха за националната сигурност. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР