Президентът Румен Радев свиква днес заседание на Консултативния съвет за

...
Президентът Румен Радев свиква днес заседание на Консултативния съвет за
Коментари Харесай

Консултативният съвет за национална сигурност ще обсъди мерки за противодействие на корупцията

Президентът Румен Радев привиква през днешния ден съвещание на Консултативния съвет за национална сигурност. Темата е " Необходими законодателни ограничения за противопоставяне на корупцията ".

Борбата с корупцията е една от главните тематики на новия политически сезон, в който Народното събрание би трябвало да одобри закон за основаване на антикорупционен орган. ГЕРБ предлага неговият ръководител да се избира от Народното събрание, а Българска социалистическа партия - от президента.

Това ще бъде първата среща на Радев с премиера Бойко Борисов след едноседмични офанзиви сред ГЕРБ и президента. Миналият понеделник президентът разгласи, че ГЕРБ води война с него и " щом я желае, ще я получи ", а Борисов даде да се разбере, че няма проблем с президента, защото цигулките им свирели в една тоналност. В същото време обаче ГЕРБ косвено упрекна Радев в корупция при избора на изтребител, който страната ни да закупи, а Българска социалистическа партия видя в офанзивите против президента опит да се разчисти пътя на Борисов към " Дондуков " 2.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР