Президентът Румен Радев свиква днес консултации с парламентарно представените партии

...
Президентът Румен Радев свиква днес консултации с парламентарно представените партии
Коментари Харесай

Президентът свиква последни консултации преди третия мандат за кабинет

Президентът Румен Радев привиква през днешния ден съвещания с парламентарно показаните партии преди да връчи третия изследователски мандат за сформиране на ново държавно управление в границите на сегашния парламент.

Новият кръг диалози бяха поискани предходната седмица от " Демократична България " като опит за намиране на излаз политическата рецесия. В първите съвещания, които по Конституция предшестваха връчването на изследователски мандат за държавно управление, минаха без присъединяване на две от партиите в ръководещата коалиция - " Продължаваме промяната " и Българска социалистическа партия.

Двете обединения отхвърлиха да се явят на избраната от президента дата с аргумента, че в парламентарните комисии се разисква актуализацията на държавния бюджет с ограничения поради нарасналите цени и това е по-важно за страната. На собствен ред Румен Радев реши да не им дава втора опция и мина напряко към връчването на мандата.

Графикът на консултациите, публикуван от прессекретариата на президента, е:

От 9 ч. - " Продължаваме промяната "

От 10.15 ч. - ГЕРБ-СДС

От 11.30 ч. - ДПС

От 13 ч. - БСП

От 14.15 ч. - " ИТН " "

От 15.30 ч. - " Демократична България "

От 16.45 ч. - " Възраждане "

След като двете най-големи групи - на " Продължаваме промяната " и на ГЕРБ, отхвърлиха да сформират кабинет, в този момент президентът ще би трябвало да избере трета, на която да даде такава опция. Потенциалните претенденти са Българска социалистическа партия, " ИТН " и " Демократична България ", само че съгласно поръчките досега възможностите някоя от тях да успее да събере нужната поддръжка са минимални.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР