Президентът Румен Радев стартира нова инициатива за насърчаване на физическата

...
Президентът Румен Радев стартира нова инициатива за насърчаване на физическата
Коментари Харесай

Президентът стартира инициатива за насърчаване на спорта сред младежите

Президентът Румен Радев започва нова самодейност за поощряване на физическата интензивност и спорта измежду децата и младежите в България. Важно е да излезем от говоренето за спорта като абстракция, време е да покажем на младежите персонална ангажираност на всички равнища, съобщи президентът. Той разгласи началото на самодейността си ''Спортувай с президента'' по време на конференция, която се състоя в Националната спортна академия ''Васил Левски''.

Инициативата на президента Радев цели да подтиква практикуването на спорт за възстановяване на здравето, развиването на двигателните умения и общественото другарство при младежите.

,,Трябва да излезем от апатията на всички нива'', акцентира президентът и прикани за насърчаване и разпространение на физическата интензивност измежду децата. Румен Радев означи, че е значимо младежите да излязат от заплахите на виртуалната мрежа и да бъдат приобщени към мрежа от съидейници, с които да спортуват.



,,Ако желаеме да имаме здрава, трудоспособна нация, ние би трябвало да влагаме извънредно доста в профилактиката и в спорта'', съобщи Румен Радев и означи, че това ще сътвори предпоставки и за понижаване на финансовите запаси, отделяни за лекуване на болести.

Новата самодейност на президента има за цел построяването на мрежа от партньорства с учебни заведения, спортни организации, институции, родители, които, по думите на президента, играят водеща роля за възстановяване на физическия и здравния статус измежду младежите. Държавният глава прикани всички дружно да обединят старания за здравето и физическата интензивност на децата.



По време на конференцията водещи специалисти в региона на медицината, логиката на психиката, педагогиката, физическото образование показаха данни за утежняване на здравния статус измежду децата, произлизащо от обездвижване, както и понижаване на физическата правоспособност на учениците. Акцент в отчетите на лекторите беше възходящата заплаха от основаване на взаимозависимост към осведомителните технологии. Бяха показани положителни практики от други европейски страни и способи за поощряване на спорта измежду децата.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР