Президентът Румен Радев ще връчи втория проучвателен мандат на ГЕРБ-СДС

...
Президентът Румен Радев ще връчи втория проучвателен мандат на ГЕРБ-СДС
Коментари Харесай

Радев връчва втория мандат утре, ГЕРБ го връщат веднага -

Президентът Румен Радев ще връчи втория изследователски мандат на ГЕРБ-СДС на следващия ден в 11 ч., заяви председателката на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Тя съобщи, че партията няма да предлага претендент за министър председател. Атанасова добави още, че ГЕРБ-СДС ще вземат участие на консултациите преди връчването на третия мандат.

Още след вота на съмнение от ГЕРБ оповестиха, че незабавно ще върнат мандата. След като го създадат, Радев самичък избира на коя парламентарна група да връчи третия мандат. Ако и той е несполучлив, президентът разпуска Народното събрание, назначава длъжностен кабинет и насрочва предварителни избори.

В края на предходната седмица " Демократична България " призова Радев да организира втори кръг съвещания с политическите партии преди връчването на третия мандат. Вчера президентът разгласи, че такива ще има, с цел да разбере коя от групите има максимален късмет да излъчи държавно управление. По думите му точно тази партия ще получи третия спешен мандат. До момента подготвеност са декларирали Има Такъв Народ, Българска социалистическа партия и " Демократична България ".

Ако и той се окаже несполучлив, то изборите ще са при започване на октомври, сподели още през вчерашния ден Румен Радев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР