Президентът Румен Радев ще връчи първия мандат за съставяне на

...
Президентът Румен Радев ще връчи първия мандат за съставяне на
Коментари Харесай

Президентът връчва първия мандат за съставяне на правителство на 15 май

Президентът Румен Радев ще връчи първия мандат за сформиране на държавно управление в границите на 49-ото Народно заседание на 15 май. Това заяви пред публицисти в София президентът.

" Народното събрание би трябвало да осъзнае голямата си роля - и приемането на бюджета, и най-важните закони по Плана за възобновяване и резистентност ", прикани президентът.

" Изглежда, че желаят да вържат ръцете на служебния кабинет и да оставят страната, и хората без бюджет , което е безконтролно ", посочи още Радев.

" Обяснението е, че ползите на страната са подчинени на ползите на партиите " , уточни Радев и отхвърли, че е казвал на консултациите с " Продължаваме промяната - Демократична България ", че това Народно заседание ще продължи да работи най-малко до 15 юни.

" Измина цялостен месец от свикването на Народно събрание и не е произвело никакъв отговор. Безотговорно е политиците да приказват за нови избори, в случай че не са изпълнили обещанията пред гласоподавателите си " , разяснява Радев. 

Първата политическа мощ ГЕРБ-СДС към този момент организира срещи с всички партии, които влизат в идващия парламент - ПП-ДБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, " Възраждане " и Има Такъв Народ.

Президенът разяснява и офанзивата против основния прокурор Иван Гешев, която стана на 1 май.

" Няма да разясня разговорите сред висши магистрати, само че е значимо час по-скоро и изрично да се открият както причинителите, по този начин и подбудителите, и уредниците на това посягане против основния прокурор ", съобщи президенът.

Според него има нещо по-важно и от самия случай и това е, че българите чакат най-сетне прокуратурата да се заеме с действителната битка с корупцията и престъпността. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР