Президентът Румен Радев ще връчи на 15 май първия мандат

...
Президентът Румен Радев ще връчи на 15 май първия мандат
Коментари Харесай

Президентът връчва първия мандат на ГЕРБ-СДС на 15 май

Президентът Румен Радев щ е връчи на 15 май първия мандат на ГЕРБ-СДС. Това заяви самият той през публицисти през днешния ден, откакто сервира цветя пред Паметника на незнайния боец.

„ Измина цялостен месец от старта на Народно събрание, а без никакъв резултат “, уточни пред публицисти Радев. Той повтори, че „ чака доста повече - Народното събрание би трябвало да осъзнае своята голяма роля “.

Според Радев е „ разумно е да се създадат всички опити да се образува държавно управление с първия мандат “.

" Абсурдно е депутати да приказват за нови избори без да са изпълнили най-малко част от уговорките, които са поели към своите гласоподаватели. Партиите отхвърлят да поемат отговорност за ръководството на страната ", сподели президентът.

Досега народните представители не са почнали всъщност законодателната си работа. В петък най-сетне бяха образувани парламентарните комисии и то с невиждано решение – ръководителят на Народното събрание Росен Желязков ще привиква съвещанията, а ще ги управляват посочени от него депутати.

По мнението на президента „ партиите отхвърлят да поемат отговорност за ръководството на страната, а " желаят и да вържат ръцете на служебното държавно управление и да го оставят без бюджет ".  " Това е безконтролно към хората и страната ", уточни президентът. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР