Президентът Румен Радев ще участва в тържественото отбелязване на 142

...
Президентът Румен Радев ще участва в тържественото отбелязване на 142
Коментари Харесай

Президентът ще участва в тържествата за 142-та годишнина от Шипченската епопея

Президентът Румен Радев ще взе участие в тържественото отбелязване на 142 години от Шипченската епопея през Руско-турската освободителна война от 1877-1878 година. Честването ще се организира на следващия ден, 24 август.

В 12.00 часа на връх Шипка президентът и висш главнокомандващ Въоръжените сили ще одобри почетния строй на Националната гвардейска част, след което ще бъде отслужена заупокойна молитва.

Държавният глава ще произнесе слово и ще постави венец пред Паметника на свободата. От 13.00 часа ще се състои възстановка на шипченските боеве.

В 20.45 часа президентът ще одобри почетния строй на Националната гвардейска част на площад „ Възраждане “ в Габрово в чест на 142-ата годишнина от Шипченската епопея, след което ще произнесе слово. Тържествена проверка-заря е от 21.05 часа.

На 24 август ще има ограничавания на придвижването по отношение на националното честване на 142-та годишнина от Шипченската епопея. Ще бъде прекратено придвижването на директно преминаващите коли през прохода Шипка, като се изключи междуградския автобусен превоз и проведения за събитието персонален и публичен превоз.

Временните ограничавания са за пътя Габрово - връх Шипка в двете направления за времето от 08,0 часа до 20,00 часа на 24 август.

Транзитният транспортен поток от северната част на страната към южната и назад ще се пренасочи към прохода Хаинбоаз. В посока север-юг колите ще се движат от Русе - Велико Търново - Дебелец - проход Хаинбоаз - Гурково - /Казанлък. Стара Загора, Бургас/. В посока юг-север придвижването ще става през Гурково - проход Хаинбоаз - Дебелец - /Велико Търново, Русе/. Местното придвижване и идващите от запад коли ще бъдат пренасочени по маршрута Габрово - Трявна - село Белица - село Вонеща вода - проход Хаинбоаз и назад.

През прохода Шипка ще се пропущат единствено рейсове и леки коли с посетители и гости на събитието, както и проведен междуградски автобусен превоз.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР