Президентът Румен Радев ще участва в конференцията на страните по

...
Президентът Румен Радев ще участва в конференцията на страните по
Коментари Харесай

Румен Радев ще представи българската позиция на конференцията за климатичните изменения на ООН

Президентът Румен Радев ще взе участие в конференцията на страните по Рамковата спогодба на Организация на обединените нации за изменението на климата (COP24), която се организира в полския град Катовице.
 Румен Радев: Позицията ми в отбрана на въгледобива не е променяна от началото на мандата ми
Участието на българския държавен глава в световния конгрес е по покана на генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш и президента на Полша Анджей Дуда .

Българският президент ще направи през днешния ден изявление пред участниците в срещата на високо ниво.

В края на предходната седмица след среща със синдикални водачи, Радев съобщи, че има позиция, която се разграничава от тази на държавното управление. Според него в изпратеното предложение от Министерския съвет за национална позиция на страната ни, която да бъде показана на форума на високо ниво в Катовице, се поддържат решенията на Парижкото съглашение за климата и тяхната реализация, само че отсъства безапелационна национална позиция.

Конференцията на страните по Рамковата спогодба на Организация на обединените нации за изменението на климата е висшият орган на Конвенцията и се организира в края на всяка календарна година. В конференцията ще вземат присъединяване държавни и държавни ръководители на страните членки на Европейски Съюз, представители на интернационалните организации, както и на страни от целия свят. Сред задачите на форума в Катовице е да се одобряват правила за използване на Глобалното съглашение за климата от Париж през 2015 година

В рамките на визитата си в Катовице българският държавен глава ще организира работни срещи със свои сътрудници.

Президентът Румен Радев ще бъде придружаван от брачната половинка си Десислава Радева.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР