Президентът Румен Радев ще се срещне в понеделник в 10:30

...
Президентът Румен Радев ще се срещне в понеделник в 10:30
Коментари Харесай

Радев се среща с проф. Габровски в понеделник, пазят имената на министрите в тайна

Президентът Румен Радев ще се срещне в понеделник в 10:30 часа с претендента за министър-председател на ГЕРБ-СДС проф. Николай Габровски. Очаква се той да предложи подготвен вид за кабинет.

Според информация на Би Ти Ви всички имена на претендентите за министри към този момент са известни, само че се пазят в загадка.

Днес съпредседателят на „ Демократична България “ ген. Атанас Атанасов съобщи, че има вид проектокабинетът „ Габровски “ да бъде гласуван с по-нисък кворум, като част от депутатите не влязат в залата. Атанасов уточни поддръжка по този косвен метод от Българска социалистическа партия и „ Възраждане “ и сподели, че не доближават единствено шест гласа за това.

Днес от левицата и от партията на Костадин Костадинов бяха безапелационни пред bTV, че ще бъдат в зала, само че няма да гласоподават за кабинета.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пък посочи, че в случай че се стигне до третия мандат, ГЕРБ ще упорства за министър-председател още веднъж да бъдае препоръчан проф. Николай Габровски.

Депутатите от „ Български напредък “ на някогашния длъжностен министър председател Стефан Янев чакат да чуят съответни оферти за ръководството на страната преди да вземат решение за поддръжка.

„ Ние няма да играем с кворума, ще бъдем в зала и ще гласуваме на база нашите убеждения дали е вярно, или не “, уточни Янев. При ясни условия партия „ Български напредък “ би подкрепила и трите мандата.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР