Президентът Румен Радев ще ръководи българската делегация за участие в

...
Президентът Румен Радев ще ръководи българската делегация за участие в
Коментари Харесай

Президентът води делегацията със Захариева и Каракачанов за срещата на НАТО

Президентът Румен Радев ще управлява българската делегация за присъединяване в Срещата на държавните и държавните ръководители на страните-членки на НАТО, която ще се състои на през днешния ден и в сряда в Лондон, Англия.

На срещата на върха ще бъде маркирана 70-годишнината от основаването на Алианса.

Изграждането на модерни отбранителни качества, финансовите средства, отделяни за защита от държавите-членки, усилването на ролята на Алианса в битката с тероризма, стратегическите цели в региона на кибер защитата, както и политиката на отворени порти на НАТО, ще бъдат измежду тематиките, обсъждани на Срещата на върха.

В рамките на визитата в Лондон президентът Румен Радев и брачната половинка му Десислава Радева ще вземат участие в банкет, даван от Нейно Величество Елизабет II – кралица на Обединеното кралство Англия и Северна Ирландия, в чест на държавните и държавни ръководители на страните-членки на НАТО и техните съпруги. В рамките на разнообразни формати българският президент ще разговоря с министър-председателя на Англия Борис Джонсън, както и с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп. Очаква се по време на форума президентът Румен Радев да организира и двустранни срещи.

В делегацията, водена от българския държавен глава, ще бъдат Екатерина Захариева, заместител министър-председател по правосъдната промяна и министър на външните работи, и Красимир Каракачанов, заместител министър-председател по публичния ред и сигурността и министър на защитата. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР