Президентът Румен Радев ще публикува целия чат с бизнесмена Пламен

...
Президентът Румен Радев ще публикува целия чат с бизнесмена Пламен
Коментари Харесай

Секретарят на президента: Не виждам топла връзка между Бобоков и Радев

 Президентът Румен Радев ще разгласява целия чат с предприемача Пламен Бобоков, в случай че прокуратурата не го направи. Това разгласи в ефира на Би Ти Ви основният секретар на президента Димитър Стоянов.  " Пусната е единствено едно от известията на Бобоков. Въпросът е за какво “, попита Стоянов. 

Ден по-рано самият Румен Радев призова прокуратурата да разгласява целия му диалог. " Селективното издание на обособени известия от господин Пламен Бобоков до президента без отговорите на президента основава внушения за нещо прикрито и неправилно. В публичен интерес е прокуратурата да разгласява целия чат сред президента и господин Пламен Бобоков ", написа публично президентът. До момента държавното обвиняване не е направило това.

Всъщност прокуратурата пусна само едно съобщение на Бобоков от чата с президента. На 29 септември 2019 година бизнесменът пише:  " Привет от Монровия! Сенатът гласоподава през вчерашния ден нашата концесия и Приста Порт е към този момент формален концесионер на пристанище Бюкянън в идващите 25 години!......Президент Джордж Уеа доста би се радвал да се види и запознае с теб! Ето за какво е належащо и съществено назначение на дипломат в Нигерия с акредитация в Либерия! Успех на идния огромен конгрес в Ню Йорк и големи благодарности за поддръжката! Пратил съм координатите, в случай че има потребност от нещо съм на линия 24/7! ".

Президентът и предприемачът си разменят и други известия, които обаче са заличени от прокуратурата. От държавното обвиняване ползват и разпечатка от изходящи и входящи съобщения от телефона на Бобоков, от която излиза наяве, че си е писал със брачната половинка на президента Десислава Радева. " Горното се разгласява и с оглед следващо изнасяне на погрешни изказвания в ефира на национална телевизия. Анализът на информацията, съдържаща се в направената експертиза и приложенията към нея, продължава ", посочваха от прокуратурата.

“Не виждам топла връзка сред Пламен Бобоков и президента Румен Радев ", коментира главният секретар на президента.  Той съобщи, че президентът постоянно е заставал зад всеки български бизнес, който е чист, и затова Бобоков благодари на Радев.

" Всеки един български бизнес, който е чист, би трябвало да бъде поддържан от институциите и посланиците. Бизнесът е мост сред България и тези страни “, сподели Димитър Стоянов. Според него дейностите на Специализираната прокуратура по стартирането изборно на чатове и преписка на президента и неговия секретар Пламен Узунов целят операция на публичното мнение и насочването му към президентството.

Главният президентски секретар изясни процедурата за назначение на дипломат по отношение на проблема на Георги  Кираджиев, който е трябвало да бъде назначен за наш дипломат в Абуджа, Нигерия. Предложенията за назначението на посланиците идват от Министерство на външните работи, те се съгласуват с президентството, след което външно министерство внася предлагането в Министерски съвет за одобрение и едвам по-късно президентът подписва декрет. До момента няма декрет за назначението на Кираджиев за дипломат, тъй като не е получил агреман от Нигерия, за който дава отговор също Външно министерство.  " Не сме предложили който и да било за Нигерия “, безапелационен бе Димитър Стоянов.

Той разяснява и историята с обвиняванията срещу президентския секретар Пламен Узунов, че се е намесил в даването на българско поданство на либийски жител и в назначението на посланици. 

" Пламен Узунов не взе участие в процесите по координиране на посланиците, изрично отхвърляме тези спекулации. Как си представяте Пламен Узунов да накара министерството на правораздаването, ДАНС и другите институции да се даде българско поданство. Колко би трябвало да е мощен той, с цел да задейства цялата държавна машина. Това е несериозно “, съобщи Стоянов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР