Президентът Румен Радев ще проведе в понеделник консултации с представители

...
Президентът Румен Радев ще проведе в понеделник консултации с представители
Коментари Харесай

Румен Радев ще проведе в понеделник консултации с ДБ

Президентът Румен Радев ще организира в понеделник съвещания с представители на парламентарната група на „ Демократична България, оповестява пресцентърът на президента.

Срещата е в продължение на диалозите с парламентарно показаните политически сили в 48-ото Народно заседание според член 99, алинея 1 от Конституцията.

Досега президентът организира съвещания с първата по бройка парламентарна група, тази на ГЕРБ-СДС. Проведени бяха и диалози с " Продължаваме промяната ", както и с ПГ на Движение за права и свободи. Разговор имаше и с групата на " Възраждане " и с ПГ на Българска социалистическа партия за България, напомня БГНЕС.

Радев даде поръчка, че ще организира процедурата до край и ще даде задоволително време на партии, до момента в който не изчерпат всички вероятни разновидности в търсене на консенсус за съставяне на държавно управление. След привършване на кръга съвещания той ще пристъпи и към връчване на първи изследователски мандат.

След Демократична България остават консултациите единствено с " Български напредък "., предава БНР.

В неделя водачът на ГЕРБ Бойко Борисов предложи на партиите една седмица време, в която да седнат всички дружно и да преработят измененията в Изборния кодекс, признати от правна комисия на траяло цяла нощ съвещание и довели до огромен митинг на Демократична България и Политическа партия в петък. От „ Демократична България ” са безапелационни, че първия мандат, който ще получи партия ГЕРБ, няма да бъде подсилен. Обединението е готово да поддържат „ Продължаваме промяната ” за сформиране на държавно управление.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР