Президентът Румен Радев ще приеме представителите на парламентарната група на

...
Президентът Румен Радев ще приеме представителите на парламентарната група на
Коментари Харесай

Визита на австрийския канцлер у нас отлага връщането на мандата от БСП

Президентът Румен Радев ще одобри представителите на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " по отношение на мандата за изтъкване на претендент за министър-председател във вторник, оповестиха от прессекретариата на президента.

На 24 януари, в 10 часа на " Дондуков " 2 водачът на социалистите Корнелия Нинова ще може да върне на Радев досието с неизпълнения трети мандат.

Малко по-рано през днешния ден Нинова разгласи на брифинг в Народното събрание, че след взаимно съвещание на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия и парламентарната група на левицата е взето решение да се прекратят договарянията за сформиране на държавно управление и мандатът да бъде върнат в понеделник на президента.

На 23 януари обаче на работно посещаване у нас идва федералният канцлер на Австрия Карл Нехамер. Визитата му бе инициирана от президента Румен Радев, а във фокуса й ще бъдат обезпечаването на защитата на българската граница и противодействието на миграционния напън, както и използването на европейското право във връзка с Шенген. В делегацията, водена от Нехамер, е Герхард Карнер - федерален министър на вътрешните работи на Австрия.

В понеделник българският президент ще посрещне австрийския канцлер на летище " Пловдив ", след което двамата ще се срещнат на място с подхванатите ограничения за защита на външната граница на Европейски Съюз с Турция.

Румен Радев и Карл Нехамер ще посетят Регионалната дирекция " Гранична полиция " в Елхово, където е ситуиран Регионалният координационен център, част от Интегрираната система за наблюдаване на българо-турската граница.

Румен Радев и Карл Нехамер ще проведат работна среща и ще дадат брифинг за медиите. В българската делегация за визитата на българо-турската граница са Иван Демерджиев - длъжностен заместител министър-председател по публичния ред и сигурност и министър на вътрешните работи, Димитър Стоянов - длъжностен министър на защитата, адм. Емил Ефтимов - шеф на защитата.

В рамките на визитата на австрийския канцлер е планувана и среща с министър-председателя Гълъб Донев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР