Президентът Румен Радев ще посети Добрич, където ще участва в

...
Президентът Румен Радев ще посети Добрич, където ще участва в
Коментари Харесай

Честваме 80 години от връщането на Южна Добруджа в пределите на България


Президентът Румен Радев ще посети Добрич , където ще взе участие в тържествата по случай Деня на Добрич и отбелязването на 80-ата годишнина от подписването на Крайовската конвенция и въз връщане то на Южна Добруджа към България, съобщи БНР. В 20:30 часа на площад „ Свобода “ президентът ще одобри почетния строй и ще насочи одобрение към жителите и гостите на града.

Датата 25 септември публично е призната за празничен ден на Добрич през 1990 година, когато с Указ на президента се връща и остарялото име на града. Отбелязването на връщане то на Южна Добруджа към България ще стартира с общоградско поклонение на Военните гробища, където ще се извърши панихида за починалите за свободата на Добруджа.

Същевременно също в Добрич ще стартира националната акция " Бъди боец " на министерството на защитата с присъединяване на министъра на защитата Красимир Каракачанов. Събитието съответствува с формалното отбелязване на 80 години от връщане то на Южна Добруджа в рамките на България и влизането на българската армия в Добруджанския град.

Жителите и гостите на града ще могат да прегледат от 15:00 часа на площад " Свобода " мостри въоръжение и техника. От 16:15 часа ще стартира шествие по пешеходната част на бул. " 25-ти септември ". От 17:00 часа министърът на защитата Красимир Каракачанов ще участва на освещаване на плоча с имената на бойците и офицерите - добруджанци, починали във Втората международна война. Празникът включва концерт от 18:00 часа в градския парк " Свети Георги ", а от 20:00 часа ще има тържествена проверка-заря.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР