Президентът Румен Радев ще посети авиобаза Граф Игнатиево“, където ще

...
Президентът Румен Радев ще посети авиобаза Граф Игнатиево“, където ще
Коментари Харесай

Румен Радев и Херо Мустафа на "Тракийска пепелянка 2020" в Граф Игнатиево


Президентът Румен Радев ще посети авиобаза „ Граф Игнатиево “, където ще участва на деня за високопоставени посетители на интернационалната летателна подготовка „ Тракийска пепелянка 2020 “.

Държавният глава ще одобри почетния строй, след което ще участва на брифинг по отношение на задачите и дилемите на взаимната летателна подготовка и ще следи детайли от нея. В авиобаза Граф Игнатиево Румен Радев ще организира среща с представителите на страните-участнички, оповестиха от прессекретариата на президента.

Очаква се част от формалните посетители, поканени да участват, да бъдат и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов и американският дипломат в Република България Херо Мустафа.

Международната летателна подготовка „ Тракийска пепелянка – 2020 “ се организира от 14 септември до 25 септември 2020 година в българското въздушно пространство. Ръководител от българска страна е командирът на авиобаза Граф Игнатиево бригаден военачалник Димитър Петров. В нея вземат участие 11 вида друга авиационна техника от страните-участнички България, Канада, Гърция, Румъния и Съединени американски щати, които оперират от 7 разнообразни военни летища. Цялостната съгласуваност и ръководство на полетите се реализира от нашата страна взаимно с представители на сътрудниците. В дейностите са включени и три вида зенитно-ракетни комплекси от състава на Българската войска.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР