Президентът Румен Радев ще бъде на работно посещение във Великобритания

...
Президентът Румен Радев ще бъде на работно посещение във Великобритания
Коментари Харесай

Румен Радев заминава на посещение във Великобритания по покана на кралица Елизабет II

Президентът Румен Радев ще бъде на работно посещаване във Англия от 17 до 19 октомври по покана на Нейно Величество кралица Елизабет II.

Държавният глава ще бъде придружаван от брачната половинка си Десислава Радева.

Днес президентът и висш главнокомандващ на Въоръжените сили ще посети щаба на Съюзното военноморско командване на НАТО-MARCOM в Нортууд, в което се възнамеряват и управляват всички морски действия на Алианса. Румен Радев ще организира среща с командира на MARCOM вицеадмирал Клайв Джонстън. Очаква се двамата да обсъдят взаимните интервенции и учения, в които България взе участие, както и съдействието на Военноморските сили на България в границите на НАТО.

По-късно президентът Румен Радев ще се срещне с наши сънародници, живеещи във Англия.

На 18 октомври българският държавен глава ще има визита при Нейно Величество кралица Елизабет II. По-късно денем президентът Румен Радев ще изнесе лекция на тематика "Предизвикателства за сигурността пред Европа " в "Оксфорд Юниън " - най-голямата общественост за диспути на Университета в Оксфорд, учредена през 1823 година. Държавният глава ще беседва и с български студенти, които следват във Англия, и с членове на Комитета на "Оксфорд Юниън ".

В рамките на визитата си във Англия на 19 октомври президентът и българската делегация ще посетят Уестминстърското абатство в Лондон.

По време на визитата във Англия брачната половинка на президента Десислава Радева ще се срещне с учители, преподаващи в българските учебни заведения във Англия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР