Президентът Румен Радев ще бъде на работно посещение в Ню

...
Президентът Румен Радев ще бъде на работно посещение в Ню
Коментари Харесай

Румен Радев отива в САЩ за 74-ата сесия на Общото събрание на ООН

Президентът Румен Радев ще бъде на работно посещаване в Ню Йорк, Съединени американски щати, от 22 до 26 септември, оповестиха от прессекретариата на институцията.

Държавният глава ще управлява българската делегация и ще показа страната ни в границите на 74-ата постоянна сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации.

На 22 септември президентът Румен Радев и неговата брачна половинка Десислава Радева ще отбележат празника на Независимостта на България дружно с наши сънародници, които живеят в Съединени американски щати. Срещата с представителите на българската общественост ще се състои в постройката на Генералното консулство в Ню Йорк.

На 23 септември българският държавен глава ще взе участие в Срещата на най-високо ниво по въпросите на климата. На форума на върха ще бъдат разисквани ограничения за поощряване на осъществяването на задачите на Програмата за стабилно развиване до 2030 година. По-късно денем президентът Румен Радев ще взе участие в събитие на високо ниво, отдадено на отбраната на религиозните свободи.

На 24 септември българският държавен глава ще взе участие в тържественото разкриване на общия спор на 74-ата сесия на Общото заседание, а по-късно - и в откриването на Политическия конгрес на високо ниво по устойчивото развиване под егидата на Общото заседание на Организация на обединените нации. Румен Радев ще направи изявление във форума, който се провежда на всеки четири години и в него вземат участие ръководителите на задграничните делегации.

На 25 септември президентът Радев ще направи изявление в границите на панела на високо ниво, проведен от ЮНЕСКО и отдаден на тематиката за бъдещето на образованието. Българският президент ще взе участие в Глобалния бизнес конгрес на Майкъл Блумбърг.

На 26 септември президентът Румен Радев ще направи изявление пред Общото заседание на Организация на обединените нации /около 18.15 часа българско време/. В рамките на деня президентът ще има работна среща с представители на американски компании, проведена от Бизнес съвета за интернационално съгласие. Предвидена е и среща с американски еврейски организации.

В рамките на работното си посещаване в Съединени американски щати българският държавен глава ще има и редица срещи със свои сътрудници, които съставляват страните си на 74-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации.

В делегацията, ръководена от българския държавен глава, е и заместител министър-председателят по правосъдната промяна и министър на външните работи Екатерина Захариева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР