Президентът Румен Радев се срещна с българската общност в Ню

...
Президентът Румен Радев се срещна с българската общност в Ню
Коментари Харесай

Радев призова сънародниците ни в САЩ да се върнат в България

Президентът Румен Радев се срещна с българската общественост в Ню Йорк, ден преди да стартира присъединяване му в 74-ата Генерална Асамблея на Организация на обединените нации. Държавният глава насочи покана към сънародниците ни за връщане в страна и съобщи, че България се развива, само че въпросът е каква е скоростта на смяната, оповестява БНР. Пред към 60 души зала на Генералното консулство в Ню Йорк Радев поздрави присъстващите с Деня на независимостта и акцентира достиженията на сънародниците ни в една извънредно конкурентна среда.

„ Това, което вие вършите тук разпространява и издига престижа на България, покачва капиталовото доверие към вашата страна. Знам, че доста от вас работят и за привличане на още вложения към България, издигате и разпространявате българската просвета, българското изкуство “, сподели президентът.

Президентът насочи покана за връщане в страна и съобщи, че България се развива, само че означи, че въпросът е каква е скоростта на смяната. И даде за образец други постсоциалистически страни, които са с по-добри индикатори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР