Президентът Румен Радев се опитва да играе активно в процесите

...
Президентът Румен Радев се опитва да играе активно в процесите
Коментари Харесай

Радев обещава на депутати от ИТН посланически места, ако гласуват срещу кабинета Петков

Президентът Румен Радев се пробва да играе интензивно в процесите по вота на съмнение към държавното управление, импортиран от ГЕРБ/СДС, като режисира резултата. Той привиква депутати на Слави Трифонов и им дава обещание посланически постове, откакто бъде образувано идващото служебно държавно управление, в случай че гласоподават в поддръжка на вота на съмнение, което да докара до свалянето на кабинета " Петков ", научи Епицентър. бг. от държавни източници.

Една от най-близките сътруднички на шоумена, която като народен представител седи на първия ред в пленарната зала, е била в президентството, уговаряна е да не напуща ПГ на Има Такъв Народ, само че да гласоподава срещу държавното управление. Срещу това ѝ е дадено посланическо място в Алжир.

Тази депутатка е доста скъпа в трагичната обстановка, която е на кантар, тъй като води със себе още с петима депутати от Има Такъв Народ, които са на нейно персонално послушание, а не на Слави Трифонов. Президентът знае това и не инцидентно се стреми точно тази дама да " превземе ".

Нейната групичка е била измежду в началото напусналите Има Такъв Народ, които по предварителни ангажименти е трябвало бъдат 12, само че Слави Трифонов е упражнил мощен натуск върху нея и 30 минути преди конференцията на отцепниците, тя е отказала да се причисли към тях.

Сега тя в действителност държи ситуацията в Народното събрание - от нея зависи накъде ще се наклонят везните - дали с гласовете на тази групичка държавното управление ще падне или вотът на съмнение няма да успее.

Формулата на президента била те да не напущат ПГ на Има Такъв Народ, само че да поддържат вота против държавното управление.

Разбира се, за ажиотаа на президента водачът на Има Такъв Народ не е бил известен.

Натискът върху групата на Има Такъв Народ е голям. На депутатите е внушено, че при последващи избори Има Такъв Народ няма да влезе в Народното събрание, по тази причина всеки от тях е изкушаван с постове и споразумяване на бъдещето си, съобщи депутат пред Епицентър. бг.

Тази вечер на протест в поддръжка на държавното управление министър председателят Кирил Петков още веднъж съобщи, че ще направи всичко допустимо, с цел да обезпечи 121 депутати, които да гласоподават срещу вота на съмнение.

Той неведнъж натърти и пред публицисти, и пред симпатизанти, че има цели 7 дни да успее да събере общо 121 самостоятелни народни представители, посредством чиито гласове да встъпи в служба новото държавно управление. " Много сме близко, напълно малко ни остава да съберем 121 самостоятелни национални представителя ", уверено разгласи министър председателят през днешния ден с мегафон пред митинга.

Преди това денем президентът Радев се разгласи срещу апели за " политическо номадство " (имайки поради депутатите, които ИТН) в Народното събрание, защото то изкривява вота на хората. " Очаквам всяка партия да води политика по този начин, че да притегля членове, а не с апели да напущат други партии... Това не значи, че в случай че си с нас, си против нас. Аз не съм с никого, аз съм за доста ясни правила в политиката ", разгласи президентът.

„ Не мога да вървя по улиците и да неистина хората, че някой прави промени, в случай че не ги прави. Аз не мога да подлъгвам хората, че в Има Такъв Народ няма задкулисие. Затова избрах да си потегли. Аз не съм се продал, аз напуснах афектиран и стоя зад моя народ, който би трябвало да реализира дефинитивна победа против мафията”, сподели на митинга спортният министър в оставка Радостин Василев, който събра групата на отделилите си от Има Такъв Народ и е наясно какво става измежду депутатите на Трифонов.

Депутатът Светлин Стоянов, който към този момент напусна Има Такъв Народ дружно с още петима от групата на Радостин Василев, съобщи преди два дни, че чака още негови сътрудници да изоставен парламентарната група на " ИТН ".

" Аз знам какво става в тази група по всяко едно време. Знам, че госпожа Ива Митева е споделила, че гласуването за оставката на Никола Минчев е било доста груба неточност и не е трябвало да се прави. Знам, че Каримански е споделил да гласоподават " въздържал се " по време на вота на съмнение, с цел да не се закрият като партия, само че са го убедили, че ще се гласоподава срещу държавното управление. Опитват се да върнат Иво Атанасов на два пъти. Как могат да върнат изменник в техните редици? Така че в действителност - безуспешни са опитите за запазване целостта на тази група. " - сподели Стоянов пред Българска национална телевизия.

Очаквайте подробности
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР