Президентът Румен Радев се обяви за политика, чиито грешки не

...
Президентът Румен Радев се обяви за политика, чиито грешки не
Коментари Харесай

Румен Радев: Оставките не вършат работа, проблемите остават

Президентът Румен Радев се разгласи за политика, чиито неточности не се изкупуват с оставки . Те нямат никакво значение за хората в Странджа, сподели Радев в отговор на въпрос дали оставките в Министерството на земеделието, храните и горите са задоволителни за усмиряване на напрежението след всеобщото заличаване на животни в Странджа.

Това съобщи президентът в авиобаза " Граф Игнатиево ", където участва на освещаване на параклис " Св. Вмчк. Мина ".

" Хвърлянето на пари не взема решение въпроса. Първо, те са незадоволителни, с цел да компенсират действителните загуби и пропуснати бъдещи изгоди и, второ, тук би трябвало да се приложат всеобхватни ограничения, особено за този район ", прикани Румен Радев.

Той недоумява по какъв начин хората бъдат подтиквани да останат в района, където отглеждането на животни е единственият им занаят и прехранване и прикани институциите да развиват устойчива политика към пограничните региони .

" Този митинг единствено послужи за понижаване на напрежението, само че проблемите остават и порастват. Става въпрос за това по какъв начин тези хора, които изгубиха своя занаят, ще го възстановят ", сподели Радев.

Според президента, не е съумял вчерашният митинг на животновъди и жители пред Министерския съвет. Животновъдите изляха мляко и подпалиха овча вълна на жълтите плочки, а служителите на реда удържаха хората да не влязат в постройката. По думите му вчерашната демонстрация пред Министерския съвет, на която отиде и водачът на опозицията Корнелия Нинова не кореспондира въобще с потребностите на локалните стопани в региона на Странджа и с тяхното виждане по какъв начин да възстановят поминъка си.

Запитан дали ще има съвещание на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) по тематиката, каквото бе настояването на партия АБВ, президентът съобщи, че чака резултатите от дейностите за справяне с рецесията. Той желае да види уговорката на държавното управление в помощ на засегнатите стопани.

В отговор на въпрос за това че служебното държавно управление събра просрочени вземания от доста години, изключително в областта на енергетиката, Радев отговори, че го навежда на мисълта, че там преднамерено, от избрани компании не са търсени тези вземания .

Президентът не чака триумфи в контрабандата до момента в който държавното управление не пречупи личните си визии за това какво е правова страна, господство на закона, корупция, престъпност и по какъв начин те се " развъждат " в България.

" За разлика от мониторинговите отчети, най-накрая Европейската комисия отговори на нашите упоритости за участие в еврозоната към този момент напълно искрено и дори жестоко , че има потребност от действителни дейности . Жалко е, че натискът за действителни промени идва като насила извън, а не по вътрешно разбиране и чувство за дълг на българското държавно управление към личните жители ", съобщи президентът.

Румен Радев прикани държавното управление да разбере, че лобирането на открито за участие в Шенген и еврозоната няма да има никакъв триумф , в случай че не се вземат крути ограничения тук, вътре в страната , за справяне с престъпността, корупцията и бедността .

Докладът за злополуката на вертолет Ми-17 и гибелта на двама водач и от българските Военновъздушни сили е импортиран в прокуратурата, съобщи Румен Радев, който е някогашен командващ на Военновъздушните сили. Той чака отговори от страна на основния прокурор Сотир Цацаров и Министерството на защитата.

Нальотът на българските водачи в действителност е доста невисок , уточни Румен Радев и още веднъж прикани за създаване на действителни отбранителни качества на България. Очаквам обективен, справедлив и транспарантен развой за придобиване на нов изтребител за българските Военновъздушни сили, добави Румен Радев .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР