Президентът Румен Радев с нов призив към политическите партии в

...
Президентът Румен Радев с нов призив към политическите партии в
Коментари Харесай

Президентът с призив към партиите за съставяне на устойчив кабинет

Президентът Румен Радев с нов апел към политическите партии в новия парламент - освен да декларират желание за смяна по време на избори, само че да покажат, че могат да предложат опция. Според Радев партиите би трябвало да водят разговор между тях, а не да бягат от отговорност и да се оправдават.

Държавният глава разяснява и поисканото от министъра на правораздаването премахване на основния прокурор. Според Радев " оставката на Гешев ще е в интерес на гражданското общество и цялата страна ".

Втори следващ ден президентът и служебният министър председател насочат послания към политическите субекти да поемат отговорността и да излъчат постоянно държавно управление. Радев даде позитивна оценка на служебното държавно управление, само че беше безапелационен, че е належащо да се сътвори постоянен кабинет от политическите сили. Президентът предизвести, че при трети изправителен и нови избори цената ще я заплащат всички българи.

Президентът няма да бави провеждането на съвещания с парламентарните групи. От тези диалози ще зависи срокът, в който ще връчи първия изследователски мандат.

„ В момента на дневен ред е една извънредно значима задача пред нас, пред партиите и пред България сформиране на стабилно дейно работещо държавно управление. Ако не стане, следствията няма да бъдат положителни. Партиите би трябвало да поемат своята политическа отговорност - за тях гласоподават хората, те не гласоподават за този длъжностен кабинет “, съобщи Румен Радев.

Той е подготвен да назначи ново служебно държавно управление, в случай че партиите не излъчат постоянно.

„ Този път нямат право на неточност. Още един изправителен няма да бъде за тяхна сметка, той ще бъде за сметката на всички нас ".

Според Радев служебното държавно управление сполучливо се оправя с поставените задания.

„ Оздравяване на държавносттта, за работа в полза на обществото, а не на обособени партии и бизнес кръгове ".

От Балчик служебният министър председател Янев също предизвести:

" Дискутирането на правилото " проба-грешка " не е положителният вид, по-скоро би трябвало да се разчита на един разговор вътре в партиите в границите на Народното събрание да намерят основата на разговор ", съобщи Стефан Янев.

Същевременно съпредседателят на „ Демократична България “ сподели, че е подготвен за диалог с „ ИТН “:

„ Не за постове - въобще не ме интересуват постовете. За цели и за способи, по които да ги реализираме. И се надявам, че ще намерим метод да стартираме диалог и ще намерим метод този диалог, съществено и професионално да си дефинираме неща, които би трябвало да свършим. Длъжни сме да опитаме да свършим “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР