Президентът Румен Радев, руският му колега Владимир Путин и китайският

...
Президентът Румен Радев, руският му колега Владимир Путин и китайският
Коментари Харесай

Румен Радев, Владимир Путин и Си Дзинпин се включват в обща дискусия на форума в Санкт Петербург

Президентът Румен Радев, съветският му сътрудник Владимир Путин и китайският държавен глава Си Дзинпин излизат на една сцена. Те вземат участие в Международния стопански конгрес в Санкт Петербург, където през вчерашния ден българският държавен глава беседва с Путин.

Президентът Румен Радев, съветският му сътрудник Владимир Путин и китайският държавен глава Си Дзинпин ще се включат в обща полемика на Международния стопански конгрес в Санкт Петербург. Очаква се те да обсъдят задачите за стабилно развиване на Организация на обединените нации до 2030 година, както и настоящи проблеми от интернационалния дневен ред.

В четвъртък президентът Радев беседва с Владимир Путин за бъдещето на АЕЦ „ Белене ” и за цените на природния газ за България. Руската страна настоя за български държавни гаранции за построяването на централата, а Румен Радев изиска по-ниски цени на газа към нашата страна.

В последните часове българският президент беседва също с премиера на Армения Никол Пашинян. Арменският министър председател е поканил страната ни да взе участие в строителството на автомагистралата сред Армения и Иран – кулоар, който свързва Персийския залив с Черноморския район.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР