Президентът Румен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор

...
Президентът Румен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор
Коментари Харесай

Радев: България ще бъде успешна, когато и малките общини са силни и финансово независими

Президентът Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на взе участие в тържественото честване на празника на Каспичан, а преди този момент се срещна с кмета на града Милена Недева и нейния екип, оповестиха от прессекретариата на президента.

Държавният глава бе посрещнат от почетен часовой на централния площад „ Възраждане “ в Каспичан, където Варненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи водосвет. Венци и цветя бяха поднесени пред мемориал „ Майка България “ в памет на починалите за свободата на Родината.

Президентът Румен Радев посети фабриката на Рока България в гр. Каспичан

В приветствието си към жителите президентът уточни, че е належащо да се основават по-добри условия за живот в дребните обитаеми места, тъй като младежите там също желаят качествено обучение, опазване на здравето, работа и публични услуги. Президентът посочи, че страната има безвъзвратен ангажимент да поддържа младежите да остават в дребния град, да учат, да се осъществят и да бъдат почтени жители и наследници на своя край.

„ България ще бъде сполучлива, когато и дребните общини са мощни и самостоятелни финансово “, акцентира Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на, който разиска вероятността за финансова децентрализация на общините в диалога си с кмета на Каспичан.

Кметът Милена Недева регистрира пред президента проблемите, свързани с все по-ниската раждаемост, високата смъртност и напускащите Каспичан младежи, като съществени провокации за града. Недева уточни, че измежду главните критерии за държавно и европейско финансиране е броят на жителите на обещано обитаемо място, което не е задоволително добър измерител на нуждата от финансова поддръжка.



„ Има диспропорция във финансирането на огромните и дребните общини. Ако загубим дребните, ще бъде пагубно, ще изгубят и огромните “, означи Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на. Той добави, че страната би трябвало да подкрепя неповторимите локални дребни производства по образеца на други европейски страни. Президентът изрази страдание, че постоянно общините получават поддръжката на страната съгласно партийната принадлежност на кметовете и по тази причина е нужна смяна на тази порочна процедура.

В словото си пред жителите на Каспичан президентът показа, че е получил от кмета на града подарък - розетата от Плиска.

„ Нека гледаме обратно към нашето славно минало, дано го пазим. Но да виждаме и себе си в бъдещето и нашата отговорност за това! “, съобщи президентът. Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на увери, че като държавен глава ще постави старания да не престават дейностите за откриване на голямото национално благосъстояние и духовното завещание в античната столица Плиска.



В рамките на визитата си в Североизточна България, президентът посети и Нови пазар, първата българска столица Плиска, новият храм „ Св. Димитър “ в с. Стан и локален цех за санитарна керамика. Днес президентът ще прегледа и скалния релеф „ Мадарски конник “, дружно с кмета на с. Мадара.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР