Президентът Румен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор

...
Президентът Румен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор
Коментари Харесай

Радев не наложи вето на промените в закона за извънредното положение

Президентът Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на не е наложил несъгласие върху актуализацията на бюджета за 2020 година и измененията в закона за изключителното състояние, гласувани от Народното събрание в понеделник. Това излиза наяве от утрешния брой на Държавен вестник.

Припомняме, Народното събрание одобри на второ четене Закон за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние, оповестено с решение на Народното събрание на 13 март 2020 година Проектът на закон беше импортиран на 16 март 2020 година от ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева  Цвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на и група народни представители.

Законът планува служащите да имат право на обезщетение от 50 на 100 от брутното си заплащане при прекратяване работата в изискванията на изключително състояние. Според наредбите работодателите ще могат да дават единствено заплатен годишен отпуск на служащите или чиновниците си, без тяхно единодушие. Без да се изисква единодушие от чиновниците работодателите и органите по назначение ще могат да дават до една втора от платения годишен отпуск на своите подчинени. Въвежда се опция работодателите и органите по назначение според от характера на работата да разпореждат надомна работа или работа от разстояние на служащите и чиновниците си без тяхно единодушие, с изключение на когато това е невероятно.

Срокът на годност на персоналните карти, който изтича в интервала от 13 март до 31 октомври 2020 година, се удължава с шест месеца, реши Народното събрание. Според признатите текстове за времето на снадки период персоналната карта е годен идентификационен документ за идентичност единствено на територията на България.

Томислав Дончев: Не разбирам какво ни предлага Румен Радев, не съм чул нищо действително от него

До анулация на изключителното състояние няма да се ползват последствията от веселба за заплащане на отговорности на частноправни субекти, в това число лихви и неустойки за веселба, както и непаричните последствия, като предварителна дължимост, повреждане на контракт и изземване на движимости, одобриха народните представители.

Парламентът реши аптеките да могат да отпускат медикаменти единствено с рецептурна брошура без рецепта според данните за отпуснати лекарствени артикули в нея от предишни месеци и по ред избран от здравната каса. Действието на признатата мярка ще продължи до два месеца след анулацията на изключителното състояние, планува законът.

От 1 до 3 години отнемане от независимост и санкция от 5 хиляди до 10 хиляди лв. ще бъде глобата за далавера с цените на стоките по време на изключителното предложение, одобри Народното събрание.


Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР