Президентът Румен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор

...
Президентът Румен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор
Коментари Харесай

Румен Радев се срещна с председателя на ВКС Лозан Панов

Президентът Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на се срещна с ръководителя на Върховния касационен съд Лозан Панов  Лозан Панов Лозан Панов е роден на 28.03.1971 година в София. Завършва висшето си обучение в Софийския университет. Разговорът е в границите на инициирания от президента необятен спор за нуждата от промени в Конституцията.

По време на срещата бяха разисквани конституционният модел на правосъдната власт, статутът и функционалностите на Висшия правосъден съвет (ВСС), опциите за въвеждане на самостоятелната конституционна тъжба. Смисълът на консултациите, които започнах, е да се състои разговор и да бъдат показани другите гледни точки, с цел да бъдат засилени гаранциите за отбрана правата на жителите, съобщи президентът Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на по време на срещата.



Държавният глава организира към този момент срещи с ръководителя на Върховния административен съд Георги Чолаков, с представляващия Висш съдебен съвет Боян Магдалинчев и членове на Съвета, както и с основния контрольор в Инспектората към Висш съдебен съвет Теодора Точкова.

Румен Радев организира съвещания за промени в Конституцията с представители на Висш съдебен съвет

Инициираният необятен спор за нуждата от промени в Конституцията стартира с съвещания с представители на академичната общественост и с неправителствени организации.

Предстоят срещи с ръководители на други институции в правосъдната власт, както и с парламентарно показани политически сили.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР