Президентът Румен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор

...
Президентът Румен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор
Коментари Харесай

Йотова: Радев и Борисов са много различни, но работят България да изглежда добре отвън

Президентът Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш... към профила и министър председателят Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила са доста разнообразни, само че това, което забелзвам в този мандат е голямото предпочитание страната ни да наподобява добре на открито. Засилените дипломатически совалки на двамата през последните дни са точно в тази посока.

Това сподели в предаването „ Тази неделя” по БТВ вицепрезидентът Илияна Йотова. „ Не изглеждаме добре на открито и продължаваме да не изглеждаме добре – с този механизъм, който ни следи 10 година за корупция, за правосъдната промяна. Отдавна съм споделила, че този механизъм е неработещ”, уточни тя. Евромониторингът беше натрапен като изискване България и Румъния да влязат в Европейски Съюз преди да са изцяло подготвени за участие. Северната ни съседка, в която високопоставени политици станаха клиенти на Темида, върви към унищожаване на инспекциите, до момента в който за нас сериозните евродоклади не престават и в тях се обрисуват политическите зависимости в правосъдната система. В същото време огромна част от политиците, някои съдии и прокурори в един глас желаят мониторингът да бъде отстранен.

Йотова се разгласи срещу основаването на нов антикорупционен орган: „ Това, че се основава всякога нова конструкция, не значи, че сме повишили успеваемостта. Трябва да се постави ред в отминалостта на делата, предписанията и наказванията да се извършват – не толкоз организационна, колкото съдържателна реформа”. Въпреки това тя уточни, че работи доста добре с правосъдния министър Цецка Цачева Цецка Цачева Данговска е министър на правораздаването. Родена е на 24 май... към профила по области като българското поданство и помилванията.

Йотова се изрече ласкаво за новия претендент за българския еврокомисар Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През... към профила. Наричайки я единствено по малко име, тя беше безапелационна, че „ дигиталният” сектор в Европейска комисия не е незначителен. „ През 2014 година, когато се формираше Европейската комисия, един от първите цели на Юнкер беше цифровият пазар”, акцентира вицепрезидентът. По думите й Габриел има тежка задача – да довърши започнатото от Гюнтер Йотингер, да предложи своя визия и да работи в синхрон с други двама еврокомисари, само че ще се оправи. „ Познавайки работата на Мария, считам, че няма да не помни страната си, както правеха предходните еврокомисари”, акцентира Йотова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР