Президентът Румен Радев разкритикува сглобката ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС на

...
Президентът Румен Радев разкритикува сглобката ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС на
Коментари Харесай

Радев удари по Живко, Калин и сглобката

Президентът Румен Радев разкритикува сглобката ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи на влизане в Народното събрание през днешния ден преди да се закълне служебният кабинет с министри, посочени от премиера Димитър Главчев.

Той бе съпроводен от вицепрезидента Илиана Йотова и направи коментар пред медиите. В него похвали ДАНС и подлага на критика както основния секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев, по този начин и посочения за вътрешен министър Калин Стоянов.

Радев уточни, че е издал указа за служебно държавно управление, с което по думите му „ поставя се завършек на един провален политически опит – „ сглобката “.

„ Когато давах мандат за кабинет на Николай Денков – го приканих да не го осъществя. Въпреки това държавно управление беше основано и то се провали, последваха взаимни обвинявания сред сътрудниците. Това обаче не ги разтоварва от отговорност “, сподели Радев. Той изиска българите да гласоподават на идващите избори и техният глас да бъде чут.

„ Сега страната ще се ръководи от държавно управление, отпред с Димитър Главчев. Нека да е ясно – този длъжностен кабинет се основава по новите оферти в Конституцията, с които партиите от сглобката желаеха да лишават пълномощията на президента от служебното държавно управление. За разлика от всички служебни държавни управления – в това не съм се бъркал по никакъв метод в кадровата политика и не нося отговорност за неговите дейности “, безапелационен бе Радев.

Той разяснява въпроси на медии за подадената и оттежлена оставка на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев и митингите против вътрешния министър Калин Стоянов.

За последния Румен Радев бе безапелационен, че митингите против него идвали от партиите, които създали измененията в Конституцията.

„ Мръщят се на това, което направиха “, сподели той. За Калин Стоянов президентът уточни още, че в случай че е имал пълномощия – нямало да го назначи за вътрешен министър.

Президентът похвали Петър Тодоров като основен секретар – за неговата честност, само че подлага на критика Живко Коцев: „ Ако е имало напън върху основния секретар на Министерство на вътрешните работи, да се ревизира дали е обвързван с контрабандата. Колкото и Николай Денков, Кирил Петков, Атанас Атанасов да си затварят очите за обстоятелствата към основния секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев, престижът за ведомството е оскърбен. Връзки сред основния секретар на Министерство на вътрешните работи и контрабандисти е насмешка с държавността… Какъв основен секретар си, в случай че не знае от кого получаваш скъпи дарове и влизаш гол в сауната “, разяснява той.

„ Странното е, че ПП-ДБ ръководи с ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи, а не стопираха да приказват, че аз изневерявам на българската народна власт с ГЕРБ и Движение за права и свободи. Извинявайте това е безсрамие “, добави Радев.

В умозаключение той поздрави шефът на ДАНС Пламен Тончев за смелостта да бръкнат в най-високите управнически равнища.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР