Президентът Румен Радев разкритикува правителството за ограничаването на правата, готвения

...
Президентът Румен Радев разкритикува правителството за ограничаването на правата, готвения
Коментари Харесай

Радев разкритикува репресиите, готвения дълг и неработещите мерки на кабинета

Президентът Румен Радев разкритикува държавното управление за ограничението на правата, готвения дълг от 10 милиарда лв. и икономическите ограничения. Според него ”правителството дължи пояснение за изключителното състояние от последния месец”.

" Пандемията изисква решителни ограничения, обществото ги приема с схващане, само че държавното управление дължи на обществото справедлива информация. Извънредното състояние докара до социална парализа, социално-икономическа рецесия, безработицата пораства с часове и доста българи се нуждаят от помощ. Гладът скоро може да надделее над страха ", сподели Радев в особено изказване.

Според него предстоящите ограничения не са свързани с финансова помощ, а с баланс сред ограничаване и обществена интензивност. По думите му схемата, станала известна като ”60:40”, е неработеща и е нужна безплатна помощ.

”В дълготраен проект би трябвало да заложим на съзнанието и възприятието за отговорност, а не на репресиите и цензурата, която притиска жителите даже в обществените мрежи. Необходим е еластичен метод, достоверни данни, предпочитана отбрана на рисковите групи, просвещаване на хората, високо схващане, персонална отговорност, мисъл за другия”, сподели той.

Радев прикани българският парламент да прояви отговорност и да откри форма да продължи своята активност за приемане на значими решения и изключително за конституционното си предопределение за надзор над изпълнителната власт.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР