Президентът Румен Радев работи за разтурване на парламента и овладяване

...
Президентът Румен Радев работи за разтурване на парламента и овладяване
Коментари Харесай

Бивш военен министър заподозря Радев, че опитва да разтури парламента

Президентът Румен Радев работи за разпадане на Народното събрание и преодоляване на всички служби посредством служебно държавно управление, което би могъл да ръководи в продължение на шест месеца. Това мнение изрази пред Би Ти Ви някогашният министър на защитата Николай Ненчев, който участваше в кабинета " Борисов 2 " като представител на Български земеделски народен съюз и Реформаторския блок.

" Това е една догадка, която ще ни вкара в една дълготрайно война на институциите ", означи Ненчев.
" Нали не се съмнявате, че в случай че това се случи, президентът може да ръководи еднолично страната и повече от 6 месеца. Тогава евентуално тази инспекция на основния прокурор ще бъде потулена и нещата ще се заметат ", сподели Ненчев, имайки поради за назначението на сегашната брачна половинка на президента Десислава Радева (през 2014 година Генчева) на втори щат във Военновъздушни сили като пиар и даването й на ведомствено жилище. Антикорупционната комисия към този момент се произнесе, че няма спор на ползи, само че предходната седмица прокуратурата популяризира записи от диалога сред президента и настоящия началник на Военновъздушни сили от април предходната година, в който се разисква какви документи са предоставени и ще се дават за инспекцията, а Радев желае да бъде държан в течение за хода й.

" Този проблем не е държавна измяна ", сподели Ненчев и добави, че " казусът не е толкоз юридически, колкото морално укорим ".

Големият проблем, съгласно него, е че се прави опит за укриване на информация от страна на шефа на Военновъздушни сили ген. Цанко Стойков. " Цанко Стойков неотложно трябваше да бъде отхвърлен, тъй като явно се прави опит за прикриване на информацията, само че това е въпрос на министъра на защитата ", сподели Ненчев.

Според водача на ДСБ Атанас Атанасов с проблема би трябвало да се заеме парламентарната Комисия за надзор на службите. Той изрази учудването си, че нейните членове още не са се заели със случая и прикани президента да изиска това да стане в обществено съвещание.

Политикът разяснява и разкритията на прокуратурата за укриване на такси в хазартния бизнес, които съгласно прокуратурата доближава 500 млн. лева

Според Атанасов министър председателят Бойко Борисов би трябвало да смени министъра на финансите Владислав Горанов, който е бездействал и позволил това разхищаване. " Когато се откри, че в Перник няма вода, министър председателят взе главата на Нено Димов и го тикна в дранголника. Сега, когато Гешев споделя, че 500 млн. липсват в държавната хазна, да забележим какво ще се направи ", сподели той и добави, че в случай че не смени министъра, Борисов поема персонална отговорност за тази липса.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР