Президентът Румен Радев пусна за обнародване промените в закона за

...
Президентът Румен Радев пусна за обнародване промените в закона за
Коментари Харесай

Президентът пусна извънредния закон и актуализацията на бюджета

Президентът Румен Радев пусна за обявяване измененията в закона за изключителното състояние и актуализацията в бюджета. Те към този момент са планувани за издание в утрешния ексклузивен " Държавен вестник ", бр.34 с дата 9-и април .

Часове по-рано, правосъдният министър Данаил Кирилов твърдеше, че ще има несъгласие на президента Румен Радев на измененията в закона за изключителното състояние.   " Очаквам несъгласие на ограниченията в Закона за изключителното състояние. Дебатите бяха доста напрегнати. Трудно ми е да предвиждам какво ще измислят от Президентството, само че съм сигурен, че пробват да формулират контратеза. А във връзка с финалния резултат считам, че законодателният орган би трябвало да удостовери волята си “, разгласи той по Нова тв. По негови думи " задачата на ветото е да се опонира и да се валидира друга теза ". Правосъдният министър позволи и реакция спрямо  актуализацията на бюджета, само че разгласи, че съгласно него ветото на президента било изгубило към този момент своя юридически и политически смисъл.

За несъгласие първи заприказва министър председателят Бойко Борисов, който даже заплаши, че ще извади депутатите си от Народното събрание. После стана ясно, че той приказва в действителност за решението на парламента за удължение на изключителното състояние до 13 май. От своя страна президентът изясни, че на решенията на Народното събрание не може да има несъгласие.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР