Президентът Румен Радев провежда днес консултации с представители на парламентарните

...
Президентът Румен Радев провежда днес консултации с представители на парламентарните
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ при президента: За да бъде променена формулата, по която се конструират процесите на политическия терен, са нужни предсрочни избори

Президентът Румен Радев организира през днешния ден съвещания с представители на парламентарните групи в 47-ото Народно заседание. Това е вторият кръг съвещания преди да вземе решение на коя от тях да връчи третия мандат за сформиране на държавно управление.

За среща на " Дондуков " 2 дойдоха представителите на ПГ на Движение за права и свободи.
" Вие към този момент декларирахте, че виждате излаз от рецесията в предварителни избори, само че вашата партия е натрупала опит и в парламентаризма и в ръководството на страната, което допуска и една отговорност към българските жители. Може ли, съгласно вас, в сегашния миг на дълбока рецесия, страната да си разреши да остане без работещ парламент?

" Как вие виждате вашата роля за излизане от тази рецесия? Каква е вашата рецепта за намиране въпреки всичко на разговор, на консенсус, тъй че да предотвратим задълбочаването на тази рецесия, в интервал в който няма да има парламент – в случай че минем на разновидността, който вие оферирате, и няма да има постоянно държавно управление, което да може да взима стратегически решения ", това сподели Румен Радев при разкриване на срещата с представителите на Движение за права и свободи.

" Предсрочни избори ще има - да, само че въпросът е по кое време и какво ще вършим до тях ", съобщи Мустафа Карадайъ.
" Намираме се в обществена, икономическа и енергийна рецесия. В тази обстановка имаме към този момент и политическа рецесия. Още април месец декларирахме, че формулата за сформиране на болшинство в Народно събрание и сегашната власт в оставка, е неверна.

Политическата логичност диктува тази власт, която е учредена на омразата, опълчването и реваншизма, да няма по какъв начин да издържи и ще падне. Още тогава декларирахме, че ще ни предстоят избори ", сподели Карадайъ.

" В такива спешни обстановки Движение за права и свободи постоянно е играела виновна роля. За да бъде изменена формулата, по която се конструират процесите на политическия терен, са нужни предварителни избори ", безапелационен бе той, само че разясни, че те би трябвало съществено да се обсъдят. " Ние не бягаме от нашата отговорност. Предсрочни избори ще има - да, само че въпросът е по кое време и какво ще вършим до тях. Те би трябвало да бъдат съществено разисквани ", съобщи Мустафа Карадайъ
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР