Президентът Румен Радев проведе среща с представители на най-големите бизнес

...
Президентът Румен Радев проведе среща с представители на най-големите бизнес
Коментари Харесай

Президентът и бизнесът обсъдиха възможностите и пречките пред икономиката у нас

Президентът Румен Радев организира среща с представители на най-големите бизнес асоциации у нас. Обсъдиха опциите за ускорение на икономическия напредък и пречките пред него. А проблемите са липса на задоволително постоянна връзка сред бизнес и обучение, неконкурентен пазар на електрическа енергия и липса на фрагменти.

Повече от час продължи срещата сред президента и представителите на бизнес организациите.
Васил Велев, ръководител на АИКБ: Имаме един относително резистентен и не дребен растеж на стопанската система, който надвишава доста средноевропейския и е почти еднакъв на международния, само че е доста по-бавен от растежа на другите страни в Централна и Източна Европа. В последна сметка се роди концепцията да се свика полемика с представители на бизнеса за ускорение на икономическия напредък под патронажа на президента.
Президентът е бил безапелационен на срещата, че не може да има сполучлива политика без мощна стопанска система, както и мощни стопански резултати са невъзможни без съответна политика на страната към бизнеса.

Обещал е поддръжка за бизнеса доколкото това разрешават пълномощията му,но е напомнил и за ролята на работодателите,когато става дума за нивото на заплащането на труда и отлива на квалифицирани фрагменти през последните години.

Държавният глава се е изказал остро и против ширещата се корупция, при която по думите му някои компании влагат в търсенето на " точния човек " в администрацията,вместо да покачват конкурентоспособността си.
 България на 41-во място от 162 страни по цивилен и стопански свободи България на 41-во място от 162 страни по цивилен и стопански свободи
Нова Зеландия, Швейцария и Хонконг са най-свободните страни. Това демонстрира Индексът на човешката независимост (HFI), изготвян от Института Катон и представ...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР