Президентът Румен Радев проведе официална среща с главния редактор на

...
Президентът Румен Радев проведе официална среща с главния редактор на
Коментари Харесай

Радев пред „Икономист“: Демографията е основен проблем за България

Президентът Румен Радев организира публична среща с основния редактор на списание„ Икономист " Зани Бедос - една от най-влиятелните персони в областта на световните финанси, оповестиха от прессекретариата на президента. Срещата се състоя в Ню Йорк в границите на Глобалния бизнес конгрес на Майкъл Блумбърг. В началото на 90-те години Зани Бедос е била част от екипа от „ Харвард ", който реализира промените в Полша.

С президента Радев разискаха икономическата обстановка в България, Европейския съюз и света, новите действителности в енергетиката и климатичните промени, бъдещето на автомобилната промишленост. Основен акцент в диалога беше търсенето на сполучливи международни стопански и финансови модели, които могат да бъдат приложени в България. Румен Радев и Зани Бедос се сплотиха към мнението, че демографията е извънреден проблем за българското общество и следва да е главен приоритет в подтекста на икономическото развиване.

Успоредно с това българският държавен глава взе участие и на конгрес на високо ниво, проведен от ЮНЕСКО и отдаден на тематиката за бъдещето на образованието

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР