Президентът Румен Радев проговори за отношенията си с брата на

...
Президентът Румен Радев проговори за отношенията си с брата на
Коментари Харесай

Румен Радев разкри какви са отношенията му с брата на Иван Гешев

Президентът Румен Радев проговори за връзките си с брата на основния прокурор Иван Гешев.

По време на присъединяване си в предаването "Лице в лице " министър председателят Бойко Борисов разкри, че точно неговият брат е в екипа на защитата на президента.

"Аз не желая да влизам в такава дискусия, тъй като това не са моите способи. Някой отново търси под вола теле ", разгласи Румен Радев и добави:

"Полковник Георги Гешев е братът на прокурор Иван Гешев има дълга кариера в НСО доста преди брат му да стане основен прокурор. Той беше назначен като началник екип в моята директна защита, която е непрекъснато с мен още сега на избирането ми за президент. Аз съм с отлични усещания от него, прелестен експерт и човек.

Но от дълго време той не е част от моята директна защита. Относно това за какво Гешев е бил в президентството преди да му издам декрет, това е в моята процедура и това е обикновено. А другояче прегръдките и целувките не са част от моя политически обред. За разлика от Борисов, употребявам други форми ", разяснява в "Лице в лице " Румен Радев.

Запитан по какъв начин ще отговори на протестиращите против избора на Гешев за основен прокурор, които коленичиха пред президентството, той сподели:

"Аз се старая да се повеждам от рационални, а не прочувствени претекстове. Да, разбирам тези хора, разбирам какво желаеха да ми кажат, само че не одобрявам подобен акт и не съм го търсил.

Очаквам гражданското общество да осъзнае своята мощ и не да моли, а да упорства и да търси отговорност за ценене на морал. Иначе импийчмънт - това въобще не ме интересува. Заявил съм го и преди - за мен въобще не е значимо какъв брой време ще съм президент, а какъв. "

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР