Президентът Румен Радев призова за радиомълчание, докато тече работата на

...
Президентът Румен Радев призова за радиомълчание, докато тече работата на
Коментари Харесай

Президентът зове за радиомълчание докато изберат новия тип боен самолет

Президентът Румен Радев прикани за " радиомълчание ", до момента в който тече работата на междуведомствената комисия, която преглежда офертите в процедурата по желание на нов вид военен аероплан за българските Военновъздушни сили.

" Има доста неща, които мога да ви кажа, само че в авиацията има един доста прекрасен термин - радиомълчание ", разяснява Радев пред публицисти в отговор на въпрос. " Призовавам и премиера, и министрите, и народните представители да запазят радиомълчание, до момента в който тече работата на междуведомствената комисия. Нека покажем, че сме цивилизована страна и бистрота, обективност, равнопоставеност не са празни приказки ", съобщи президентът.

Вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов дефинира като несериозна концепцията за взимане на бойни самолети " чартърен ". Това не е " рент а кар " - отиваш в гаража на компанията, наемаш автомобил, качваш се и караш, разяснява той. Подготовката на водачите е две години, а поддръжката на тези самолети, до момента в който са " чартърен ", разноските по тях... не одобрявам това за съществено, съобщи Каракачанов. Имаме авиация, която би трябвало да поддържаме, тя е нужна. Проектът е в ход, комисията работи, изпратени са писма до участниците за уточняване на избрани елементи, чака се техният отговор, комисията ще свърши работата си, сподели Каракачанов и добави, че се работи за това и политико-военната група да завърши до края на годината. " Но в края на краищата, по-добре, както споделя народът - два пъти мери, веднъж режи, в сравнение с да гоним някакъв стахановски период, да бързаме и да допуснем неточности, с които да бъдем по-късно уязвими ", разяснява министърът.

Запитан за обстановката в Гълъбово, Красимир Каракачанов уточни, че полицията прави всичко, което е по силите й. Напрежение има, то не е за пръв път в тези райони, само че е извънредно време да обърнем политиката и да изхождаме от Конституцията, която подсигурява равни права на всички. Не може една част от жителите да имат или да считат, че имат повече права. Овладяно е ситуацията, истината е, че полицията в последната година - година и половина в доста от случаите превантивно овладява сходни събития, добави вицепремиерът. Като огромен проблем обаче той дефинира така наречен посредници на тази общественост - най-вече локалните " барони ", които не вършели никаква работа.

Попитан за какво не се е състоял през днешния ден съдружният съвет, Каракачанов сподели, че той самият има ангажимент, Цветанов имал политически задължения в провинцията, а Валери Симеонов се наложило да остане в Бургас. Не търсете в съответния случай нещо особено, а и в полза на истината предишния път уточнихме някои законодателни дейности на двете парламентарни групи, тъй че през днешния ден не беше незабавно, и при съществуването на задължения на трима от членовете на съдружния съвет, не е наложително да го организираме тъкмо през днешния ден, добави той.

Президентът Радев и министър Каракачанов участваха в церемонията по поднасяне на венци пред Паметника на българския авиатор до постройката на Народното събрание, в навечерието на празника на авиацията и българските Военновъздушни сили - 16 октомври. Държавният глава и висш главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев одобри почетния часовой по случай празника и поздрави гвардейците. Пред публицисти той пожела на военните от Военновъздушни сили здраве, сили, сила и религия за едно по-добро бъдеще на българската военна авиация, което те заслужават. Българските Военновъздушни сили не са единствено стожер на националната сигурност, те са извор и потвърдена школа по родолюбие, национализъм, чест и достолепие, сподели президентът Радев, който изрази признателност към всички ветерани и фамилиите на военнослужещите и цивилните чиновници.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР