Президентът Румен Радев призова за по-голяма подкрепа на българските учени

...
Президентът Румен Радев призова за по-голяма подкрепа на българските учени
Коментари Харесай

Президентът призова за по-голяма подкрепа на българските учени и изследователи

Президентът Румен Радев прикани за по-голяма поддръжка на българските учени и откриватели. При откриването на експозицията на Института за етнология и фолклористика " Времена и хора: живите обичаи на България ", президентът акцентира, че нация, която не почита своята история, просвета и обичаи, няма бъдеще.

" Експозицията съумява да показа разликите - етнически, религиозни, битови, духовни - разлики, с които ние в България сме богати, само че всички те са обединени от един общ знаменател - България. Ние българите във времето сме развили едно доста значимо качество - да почитаме разликите, да не ги противопоставяме - и това е доста значимо в нашето съвремие ", сподели президентът Румен Радев.

Експозицията " Времена и хора: живите обичаи на България " се организира под патронажа на президента и е ситуирана в реставрираните зали в източното крило на бившия Княжески замък в София. На събитието Румен Радев беше съпроводен от брачната половинка си Десислава Радева.

Президентът поздрави екипа на Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей към Българската академия на науките за основаването представителната експозиция, която е изложена след близо 40 години спиране. Тя показва живота и формите на другарство в селото и в града през последните 200 години.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР