Президентът Румен Радев призова премиерът, министрите и народните представители да

...
Президентът Румен Радев призова премиерът, министрите и народните представители да
Коментари Харесай

Президентът призова за радиомълчание докато работи комисията за нов боен самолет


Президентът Румен Радев прикани министър председателят, министрите и народните представители да запазят така наречен "радиомълчание " до момента в който тече работата на междуведомствената комисия за нов вид военен аероплан, съобщи БГНЕС.

На 1 октомври в Министерството на защитата бяха оповестени предложенията на три страни – Съединени американски щати, Швеция и Италия, за доставка на нов вид военен аероплан. Съгласно процедурата предложенията бяха отворени по реда на тяхното приемане от командира на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков, който е ръководител на взаимната междуведомствена група за работа по плана. Първите две постъпили оферти бяха на Съединени американски щати – надлежно за нов F-18 и нов F-16, третото предложение е на Швеция - за нов „ Gripen “, и четвъртото - на Италия за използван „ Eurofighter “. След това назначената от министър-председателя взаимна работна група стартира работа по разбор на предложенията считано от 2 октомври. След привършване на разбора политико-военна направляваща група, назначена със заповед на министър-председателя, ще организира диалози с страните по направените от тях предложения за възстановяване на предложенията. Работата на политико-военната направляваща група ще приключи с систематизирано предложение към министъра на защитата, което ще бъде импортирано в Министерския съвет за взимане на политическо решение за реализация на плана.

„ В авиацията има един доста прекрасен термин - радиомълчание. Аз приканвам и министър председателят, и министрите, и народните представители да запазят радиомълчание до момента в който тече работата на междуведомствената комисия. Нека покажем, че сме цивилизована страна и бистрота, обективност, равнопоставеност не са празни приказки “, сподели през днешния ден президентът и висш главнокомандващ.

Пред паметника на българския авиатор до постройката на Народното събрание той одобри почетния часовой по случай Празника на авиацията и Българските военновъздушни сили. Президентът сервира венци пред Паметника на българския авиатор. На 16 октомври означаваме Празника на авиацията и Военновъздушните сили и 106-ата годишнина от първия военен полет.

Помолен за коментар за положението на българските Военновъздушни сили в навечерието на празника, президентът пожела на всички хора със сини пагони доста здраве, доста сили, сила и религия. „ Вярва за едно по-добро бъдеще на българските Военновъздушни сили, което те заслужават. Бъдеще, в което нашите прелестни летци и авиационни експерти ще могат да разпрострат своите качества, тъй като българските Военновъздушни сили не са единствено стожер на националната сигурност, те са извор и потвърдена школа по родолюбие, национализъм, чест и достолепие “, сподели президентът.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР