Президентът Румен Радев призова правителството да постави в Съвета на

...
Президентът Румен Радев призова правителството да постави в Съвета на
Коментари Харесай

Радев призова за приемане на европейски план за действие при миграционен натиск

Президентът Румен Радев прикани държавното управление да сложи в Съвета на Европейски Съюз въпроса за приемане на проект за деяние при положение на миграционен напън, оповестиха от президентството.

 © БГНЕС
България да сложи на идващото съвещание на Съвета на Европейски Съюз въпроса за приемането на общ европейски проект за деяние при положение на ненадейно нарастване на миграционния напън по външните европейски граници. За това прикани президентът Румен Радев на среща с министър-председателя, представители на държавното управление и на службите за сигурност, които го осведомиха за резултатите от съвещанието на Съвета по сигурност към Министерски съвет. Искането за приемане на подобен действен проект беше импортирано в Съвета на Европейски Съюз от президента още през 2017 година и беше разисквано на срещата на върха на президентите на парламентарни републики от Европейския съюз на 11 октомври т.г. в Атина.

По време на срещата на „ Дондуков “ 2 беше разисквана ескалацията на напрежение в района на Близкия Изток, както и подхванатите от виновните институции ограничения за защита на границата и за сигурността на жителите. Представителите на службите за сигурност увериха, че няма директна опасност за сигурността на страната, само че ще продължат да наблюдават деликатно развиването на обстановката.
 Нулев е миграционният напън на границата ни с Турция Нулев е миграционният напън на границата ни с Турция
Няма засилен мигрантски напън към българо-турската и българо-гръцката граница поради интервенцията на Турция в Северна Сирия. Това сподели министър председателят Бойко...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР