Президентът Румен Радев призова днес депутатите да дарят и заплатите

...
Президентът Румен Радев призова днес депутатите да дарят и заплатите
Коментари Харесай

Радев: Не чакайте момента, в който гладът ще победи страха!

Президентът Румен Радев прикани през днешния ден депутатите да дарят и заплатите си за март за битка с ковид, а след негови думи по отношение на ограниченията по време на изключителното състояние провокираха реакцията на представители на държавното управление.

Държавният глава още веднъж предизвести, че закъснява с ограниченията, които да предпазят страната от социално-икономическа злополука.

„ Гьоте го е споделил най-добре: „ Няма нищо по-страшно от дейната нелепост “. Така президентът отговори на премиера, който преди няколко дни назова президента „ зла свекърва, която единствено подлага на критика “.

Президентът разяснява решението на Народното събрание депутати и министри да дарят заплатите си по време на изключителното състояние:

„ Преди половин месец аз си подарих цялата заплата за възрастните хора на община Видин. За мен дарението има смисъл, когато е в точния момент и когато е надалеч от камерите. Другото е суетност и популизъм, уважаеми народни представители. Ако доста държите да се равнявате по президента, както разбрах от вашите изявления, има елементарно решение: кръгом и тичешком назад към месец март. Сега си дарете и мартенските заплати “.

Радев прикани ръководещите да помислят и за психическото здраве на нацията:

„ Хората, които вземат тези решения, са сити хора. Много българи има към този момент, които гладуват. Затова споделям: не чакайте момента, в който гладът ще победи страха “.

Президентът не отговори на въпроса дали ще наложи несъгласие на актуализацията на бюджета и на поправките в закона за изключителното състояние:

" Промените в Закона през днешния ден ги чакам да постъпят в президентската институция. Когато ги прегледам, ще взема своето решение “.

Припомни, че дружно със здравните ограничения, трябват и безапелационни ограничения за битка със обществено икономическата рецесия:

" Има към този момент прохождане за част от тези ограничения, само че към момента сме надалеч от мечтаното ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР