Президентът Румен Радев приветства решението на Народното събрание, което в

...
Президентът Румен Радев приветства решението на Народното събрание, което в
Коментари Харесай

Радев: И по-бедни от Франция и Германия вече помогнаха на малкия бизнес

Президентът Румен Радев приветства решението на Народното събрание, което в понеделник се съобрази с наложеното несъгласие върху текстове от Закона за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние.

В своя позиция президентът уточни, че българският парламент е показал отговорност, само че акцентира и че същинският недостиг в норматива е неналичието на безапелационен пакет от обществени и стопански ограничения в поддръжка на най-силно засегнатите в тази обстановка – дребният и междинен бизнес и хората, които ще изгубят работа, сигурност, успокоение и вероятност за своето бъдеще.

"Няма по какъв начин да се наложи несъгласие върху несъществуващи ограничения, по тази причина моят апел към изпълнителната и законодателната власт е, да се концентрират и върху обществената и икономическата обстановка в страната в условия на изключително състояние. Продължавам да упорствам, че ефикасното справяне с рецесията, подбудена от ковид, изисква наред с неотложните здравни ограничения, да се одобряват и обществени и стопански ограничения в поддръжка на най-пострадалите ", безапелационен е президентът.

Той прецизира, че такива ограничения към този момент бяха оповестени освен от стопански мощни страни като Франция и Германия, само че и от страни с по-ограничени благоприятни условия. По думите му би трябвало да преодолеем растящото общественото напрежение с съответни и ясни ограничения, които да дадат на българските жители успокоение и убеденост в личната им страна.

"За България е значимо да запази своя човешки и стопански капацитет ", приключва президентът.

С признатото несъгласие депутатите заличиха от изключителния закон текстовете за „ замразените” цени на стоките и написаните санкции за разпространяване на погрешна информация, обвързвана със заразно заболяване
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР