Президентът Румен Радев приветства първите действия и усилията на служебното

...
Президентът Румен Радев приветства първите действия и усилията на служебното
Коментари Харесай

Румен Радев: Определени кръгове нагнетяват напрежение срещу служебния кабинет още от първия му ден

Президентът Румен Радев приветства първите дейности и напъните на служебното държавно управление да обезпечи газовите доставки като разяснява, че още от първия ден и преди да са подхванати дейности от този кабинет избрани кръгове нагнетяват напрежение:

" Определени медиатори и лобисти просто губят нервите си при самата мисъл, че е допустимо да им се отнеме опцията да печелят от рецесията, която правеха досега, от рецесия, която те самите провокираха. А семействата и бизнесът желаят евтини и надеждни доставки. Това е задача, която служебното държавно управление ще взема решение ".

Президентът е безапелационен, че служебното държавно управление не саботира газовата диверсификация и доизграждането на газовата връзка с Гърция. Радев означи, че има писмено закъснение в плана, само че увери, че макар тежкото завещание ще се направи всичко належащо изоставането да се навакса:

" Там, където пиарът е бил повече от работата, постоянно наследството е тежко, по този начин беше след кабинета " Борисов ", който разхвърля едни тръби по полето и те ръждясваха с години. Така е с кабинета " Петков ", който самоуверено разгласи датата 30 август да се изкара Акт 15 и Акт 16 при голяма несвършена работа. Маса забележки, маса несвършени неща, аз доста ясно съм декларирал от дълго време и мой и на служебното държавно управление приоритет – диверсификацията. Ще стане, само че желае доста работа, с цел да се навакса пропуснатото.

Държавният глава не отговори непосредствено на въпроса дали ще се възобновят доставките на синьо гориво от " Газпром ":

" Правителството би трябвало да се управлява от своите дейности в енергетиката, тъй че да обезпечи непоклатимост и надеждност, които са наложителни дейности за битка с високата инфлация. В центъра би трябвало да стоят ползите на елементарния консуматор и на българския бизнес ".

Държавният глава направи мненията си от Боровец, където взе участие в откриването на джазфест.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР