Президентът Румен Радев пристигна в Лисабон. Българският държавен глава е

...
Президентът Румен Радев пристигна в Лисабон. Българският държавен глава е
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев пристигна на работно посещение в Лисабон

Президентът Румен Радев дойде в Лисабон. Българският държавен глава е на държавно посещаване в Португалската република през днешния ден и на следващия ден по покана на португалския си сътрудник Марселу Ребелу де Соуза. 

Сред тематиките, които ще бъдат разисквани в границите на визитата, са опциите за разширение на търговско-икономическите връзки, съдействието в региона на образованието, науката, нововъведенията и културата, въпроси от дневния ред на Европейски Съюз, както и миграцията.

На Площада на империята Румен Радев ще бъде посрещнат с публична гала от португалския си сътрудник, след което в манастира " Жеронимуш " ще постави венец и ще отдаде респект пред паметта на огромния португалски стихотворец Луиш Ваш ди Камойнш.

Румен Радев ще организира среща с Марселу Ребелу де Соуза в двореца " Белем " в Лисабон, след което двамата държавни глави ще управляват пленарните диалози сред формалните делегации на България и Португалия. След края на диалозите президентите на България и Португалия ще дадат взаимна конференция.

През втория ден от визитата си в Португалия президентът Румен Радев ще има срещи с министър-председателя Антониу Коща и с ръководителя на Събранието на републиката Едуарду Феру Родригеш. -->

В Лисабон българският държавен глава ще се срещне с кмета на града Фернанду Медина и на гала в двореца " Пасош до Консельо де Лижбоа " ще получи Почетния ключ на града.

В постройката на българското посолство в Лисабон президентът Румен Радев ще беседва с наши сънародници, които живеят и работят в Португалия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР