Президентът Румен Радев пристигна на Летище София, като самолетът с

...
Президентът Румен Радев пристигна на Летище София, като самолетът с
Коментари Харесай

Румен Радев показа теста си на Летище София: Това е пример за активно мероприятие

Президентът Румен Радев дойде на Летище София, като самолетът с президента и делегацията кацна в 17.58 часа.

30 минути преди кацането на машината, кола за спешна помощ на Университетска болница " Лозенец " към този момент бе на пистата. Президентът ще бъде подложен под карантина и ще му бъде взет PCR тест, защото на 16 октомври е имал контакт с новия началник на Военновъздушни сили ген.-майор Димитър Петров, който два дни по-късно е дал позитивен тест за ковид.

" За мен това е образец за интензивно мероприятие . Противно на спекулациите нито аз, нито моята делегация, сме били поставяни под карантина в Естония. От началото на рецесията с ковид, аз съм в контакт с хиляди хора в страната, само че прецизно съблюдавам ограниченията против COVID-19, не съм имал проблем, нямам и в този момент. За по-малко от седмица имам 2 теста - във вторник за Гърция и през вчерашния ден за Естония. И двата теста са негативни ", съобщи президентът, откакто слезе от самолета.

Румен Радев бе безапелационен, че се намира в чудесна физическа форма и без никакви признаци.

" На моите доброжелатели поисквам същото ", заключи той и сподели резултата от теста си за ковид на публицистите.

 Снимка: Скрийншот/Нова телевизия

Държавният глава обаче не разкри кой съгласно него е в основата на всичко.

По-рано през днешния ден министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов съобщи, че президентът ще бъде подложен под карантина.

" Президентът е един български жител, като всички останали. Като подобен, към него ще бъдат приложени всички нормативни разпореждания. В петък той е бил в контакт с ген. Петров, а по-късно генералът е дал положителен тест. Знаем, че президентът е бил известен от началника на защитата, че е бил контактен. Какво се случва? Мерките са идентични - той ще кацне в България, на летището ще му бъде препоръчан тест, до момента в който излязат резултатите, той ще бъде подложен под карантина ", изясни Ангелов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР