Президентът Румен Радев присъства на тържествената церемония по дипломиране на

...
Президентът Румен Радев присъства на тържествената церемония по дипломиране на
Коментари Харесай

Президентът Радев: Не каня магистрати вкъщи или на тайни вечери

Президентът Румен Радев участва на тържествената гала по дипломиране на двадесет и петия випуск на Американския университет в Благоевград. Пред публицисти той разяснява консултациите, които организира с представители на правосъдната и изпълнителната власт за критериите за избор и пълномощията на идващия основен прокурор.

" Аз не поканвам магистрати у дома или на секрети вечери , нито крещя основния прокурор всяка сряда. Не разисквам персони, а правила. Не упорствам за имена, а за съблюдаване на закона ", по този начин разяснява Радев думите на премиера Бойко Борисов, който преди дни сподели, че не е работа на другите управляващи да разясняват и да се бъркат в правосъдната власт.

Институциите, които са ангажирани с избора на основен прокурор, би трябвало да осъзнават и да не не помнят високата социална отговорност, добави още той.

Държавният глава бе безапелационен, че консултациите, които е провел, дават отговор на публичните упования за ясни критерии, стимулирани оферти и транспарантни процедури при избора на нов основен прокурор.-->

Той разяснява и договарянията за изтребителите Ф-16 . „ Аз мисля, че откакто държавното управление и Народното събрание задраскаха спортната процедура, която е поръчител за реализиране на най-хубави условия за България, към този момент мъчно можем да приказваме за договаряния. Правителството одобри българите да заплащат при неразбираеми условия и да заплащат повече, само че не споделя какъв брой, тъй като идват избори ”, акцентира Румен Радев. Според него в този доста значим план не е трябвало да се подхожда с лозунги и заклинания, а с действителни причини.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР