Президентът Румен Радев присъства на празнична света литургия, отслужена от

...
Президентът Румен Радев присъства на празнична света литургия, отслужена от
Коментари Харесай

Румен Радев присъства на юбилейното тържество на храма Света Троица в село Труд

Президентът Румен Радев участва на празнична света литургия, отслужена от митрополит Николай, в пловдивското село Труд за юбилейното празненство във връзка 150 години от построяването на храма "Света Троица ".

На празника президентът означи, че за българския народ сигурният брод към достоверните полезности, към нашата съкровена национална еднаквост, постоянно е съществувал и това е било вярата. Това са българските храмове и вярата в тях. Убеден съм, че поддръжката на Българската православна черква и грижата за духовния мир и благоденствието на вярващите има своите дълбоки обичаи, само че има и своето изражение и през днешния ден. Президентът е уверен, че в лицето на митрополит Николай тази поддръжка, учредена на духовното водачество и мъдростта на нашата черква, тази поддръжка става по-силна с времето. Защото отстояването на нашата религия, на нашите изконни български добродетели желае освен примирение, тя желае храброст и духовна мощ, уточни президентът.

Пред публицисти Румен Радев разяснява провеждащия се конгрес на Българска социалистическа партия и оттеглената оставка на водача Корнелия Нинова. По думите му госпожа Нинова се е потвърдила като човек, който знае какво прави и носи отговорност за своите действия. Президентът уточни, че от този конгрес чака България да има единна сплотена политическа съпротива.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР